Jul 9, 2008

variatiuni pe aceeasi auto-frecare

Oamenii nu se schimba! De ce trebuie sa spun chestia asta de zeci de ori??? Oameni se descopera, se dezvolta, evolueaza, actioneaza sub presiunea evenimentelor, reactioneaza diferit la aceiasi stimuli in momente diferite, isi schimba punctul de vedere conform propriilor - si numai propriilor experiente - si sint, si vor fi mereu, diferiti in relationarile cu orice alt om (every other) din proximitatea lor.
Incercarile disperate ale unora de a se cunoaste sint sortite esecului, pentru ca, asa cum nu exista cunostere absoluta, nu exista nici auto-cunoastere absoluta. Putem sa ne supunem extremelor pina lesinam, e degeaba. De-aia s-a inventat religia: ca sa ne lasam dracu de prostii. De cautari. E mult mai comod asa. Religia, dragii mei, sau Dumnezeu, reprezinta momentul auto-cunoasterii absolute. Nirvana. Can't touch this! Lasati-va pagubasi, nu mai alergati dupa cai verzi pe pereti, ca dati in penibil.
Ce e mai dureros e ca incepem sa ne facem un hobby din incercarile disperate de a-i defini pe altii, dupa care sa dam cu banu' daca se schimba sau nu, daca ii putem schimba sau nu, si uite-asa ne-o luam in freza la fiecare colt de strada, pentru ca in realitatile noastre mici-mici ne bazam pe presupuneri. Si doar orice timpit stie ca Assumption is the mother of all fuckups. Incredibil cit de frumos ploua afara si am un chef nebun de plictisuri si aberari la o cafea cu lapte...Sa ne zimbim si sa vorbim.
Let's talk! - asta pentru ca, intre timp, ramin lucruri care te fac sa te simti ca un semi-zeu pentru citeva minute.

No comments: