Jan 8, 2009

credendo vides

There's probably no God. So stop worrying and enjoy your life.

Oare privitorii care au blestemat timp de 5 minute, si-au scuipat in sin la vederea stirii si-au spus de 3 ori “Doamne miluieste” au patruns vreodata tainele ortodoxismului? Departe de a fi o credincioasa in intelesul acceptat acum pe strada (din nefericire) si foarte departe de a fi habotnica, am ajuns sa cred in ultimele zile ca crestinismul – ortodoxismul in speta – este prost inteles! Nu, pardon: impardonabil de prost inteles. Si ce ne costa sau ce avem de pierdut in a rasfoi citeva file, pentru a afla ce este, in esenta, de ce a fost gindit asa, si, mai ales, de ce a fost spus in acest fel, care este adevaratul inteles al acestor cuvinte. Dragii mei, ne-am indepartat cu totul de esenta (cuvintul cheie al ortodoxismului)!
Ce inseamna, stimati domni pseudo-intelectuali indoctrinati, “sarac cu duhul”?
Ce inseamna, domnilor filozofi bolnavi, energie si esenta? Care este diferenta? Ati aflat ce e ala “har”?
La ce ce crestinism aderati, babe smintite, care calcati oameni in picioare in curtea bisericii, pentru a va umple cele 5 bidoane cu aghiazma? Ce reprezinta pentru voi apa aia? Ce vreti sa dovediti si cui? Stiti ce e aia “slava desarta?”
Stimati preoti, ce fel de lumina daruiti voi? Cit la suta din fisa postului vostru reprezinta duhovnicia?
Cit paginism este in ordodoxismul vostru, dragi doamne habotnice si fals credincioase? In cite cretinisme oculte mai sinteti dispuse sa credeti si sa practicati, in numele providentei, pe care ati confundat-o de tot cu Dumnezeu?
Voi, straini nascuti intr-o traditie pe care nu ati inteles-o niciodata, ati practicat-o de dragul de-a face ceva si de ochii mamei si ai soacrei, pentru ca mai apoi s-o negati in numele ateismului, numai pentru ca, necitind, nu ati inteles ce vi se ofera? Ati stiut vreodata ce inseamna “dupa chipul si asemanarea Lui” de fapt? Deci daca nu credem in Dumnezeul batrin si cu barba ce se afla dincolo de nori, ne vede, ne “ajuta” sau ne judeca in chinuri grele in viata de apoi...asta ne face atei?
Subliniez ce spune dl Dawkins: “thinking is anathema to religion”, desi as parafraza, si as spune thinking is anahema to faith. Salut initiativa dlui Richard Dawkins, este o miscare extrem de inteligenta, cred ca s-a plictisit sa se tot intrebe “sint ateist sau inteleg eu altfel religia?” si ii intreaba acum pe altii. Glumesc, fireste, n-as indrazni vreodata sa m-apuc sa judec vreo actiune de-a ilustrului; pe de alta parte, desi la prima vedere nu pare, actiunea asta isi merita banii.

No comments: